Πώς να γίνετε τεχνικός ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αυτά τα αναγνωριστικά είναι κοινά σε όλα σχεδόν τα υβρίδια. Το ένα είναι το υβριδικό σήμα στο αμάξωμα του οχήματος, συνήθως το πίσω δεξιό τμήμα και τα αναγνωριστικά κάτω από το καπό. Αυτό περιλαμβάνει τον επιπλέον κινητήρα, τον μετατροπέα και άλλους κινητήρες. Η ένδειξη “Έτοιμο” βρίσκεται στην περιοχή ανάφλεξης. Θα βρείτε επίσης πορτοκαλί καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης.

Οι τεχνικοί σέρβις που εργάζονται σε καταστήματα με υβριδικά οχήματα μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτό είναι το πιο κρίσιμο χαρακτηριστικό ασφάλειας. Το υβριδικό σύστημα λειτουργεί αθόρυβα όταν τροφοδοτείται από μπαταρία, επομένως αυτός θα μπορούσε να είναι ο μόνος μπαταριων μεγαλύτερος παράγοντας ασφάλειας.” επισημαίνει ο Zaidel. Τα υβριδικά συστήματα μπορούν να αλλάζουν αυτόματα μεταξύ της μπαταρίας υψηλής τάσης και του κινητήρα βενζίνης, έτσι οι τεχνικοί μπορούν να εκπλαγούν όταν ένα όχημα είναι «αναμμένο».

Ο Zaidel επισημαίνει το γεγονός ότι τα υβριδικά οχήματα μπορούν να παράγουν αρκετή τάση και ένταση ώστε να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό εάν έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους. Ωστόσο, το σύστημα υψηλής τάσης δεν είναι γειωμένο στο αμάξωμα ή στο πλαίσιο του οχήματος. Για να προκληθεί τραυματισμός, ένας τεχνικός πρέπει να αγγίξει το κύκλωμα πόλο σε πόλο.

Όλα τα κυκλώματα υψηλής τάσης πρέπει να αναγνωρίζονται με σαφήνεια με έντονο πορτοκαλί χρώμα κωδικοποίησης SAE. Προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να κόψετε, να χειριστείτε ή να καταστρέψετε με άλλο τρόπο τα μεγάλα πορτοκαλί καλώδια που μεταφέρουν την υψηλή τάση μεταξύ των μπαταριών (μέσα) και του ελεγκτή (μέσα). Κατά την αποσύνδεση εξαρτημάτων υψηλής τάσης, όπως μπαταρίες, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε γάντια βαρέως τύπου κατηγορίας O (lineman) που αντέχουν 1.000 V.

Συνιστά τα γάντια να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και να ελέγχονται πριν από κάθε χρήση για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές. Ακόμη και ένα μικροσκοπικό άνοιγμα μπορεί να τραβήξει ρεύμα και να αναζητήσει γείωση. Συνιστά να αποσυνδέετε πάντα την μπαταρία υψηλής τάσης προτού εκτελέσετε μεγάλες επισκευές ή ηλεκτρολογικές εργασίες. Οι κατασκευαστές συνιστούν να περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά την αποσύνδεση ή την απομόνωση της μπαταρίας προτού αρχίσετε να εργάζεστε στο όχημά σας. Οι πυκνωτές υψηλής τάσης απαιτούν χρόνο για να εκφορτιστούν έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Ο Zaidel καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα υβριδικά οχήματα μπορεί να μοιάζουν με βενζινοκίνητους κινητήρες και υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Οι διαφορές είναι κρίσιμες από άποψη ασφάλειας, καθώς εγκυμονούν κινδύνους τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου για τον ανεκπαίδευτο τεχνικό σέρβις. Ένα ασφαλές περιβάλλον μπορεί να δημιουργηθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση, την τήρηση των πρωτοκόλλων επιχειρησιακών σέρβις της εταιρείας και την επαγρύπνηση γύρω από τη σιωπή ενώ βρίσκεστε στα οχήματα.

Οι δεξιότητες υψηλής αξίας περιλαμβάνουν την ικανότητα διάγνωσης και επισκευής προβλημάτων καθώς και τη διατήρηση των οχημάτων σε ομαλή λειτουργία. Όπου οι άνθρωποι εξαρτώνται από τα αυτοκίνητά τους για τη μεταφορά τους, απαιτείται να είναι Τεχνικοί Αυτοκινήτων. Η καριέρα ως Τεχνικός Αυτοκινήτου ταιριάζει πολύ σε κάποιον που του αρέσει να εργάζεται με τα χέρια του, να λύνει προβλήματα, να βοηθά άλλους και να είναι δημιουργικός. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε μια νέα θέση ως Τεχνικός Αυτοκινήτων εντός ενός έτους. Παρέχεται εκπαίδευση από το Florida Career College.

Προτού μπούμε στις λεπτομέρειες για το πώς να γίνετε τεχνικός αυτοκινήτων, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Τεχνολογίας Αυτοκινήτου του Florida Career College. Το δίπλωμα τεχνικού αυτοκινήτου σας μπορεί να αποκτηθεί σε μόλις 10 μήνες. Αυτό θα σας βάλει στον γρήγορο δρόμο για μια νέα καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ας μάθουμε τώρα πώς να γίνετε μηχανικός αυτοκινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *